Mégis minek vágjak bele, ha már mindenki streamel?

Mégis minek vágjak bele, ha már mindenki streamel?

7 milliárd content gyártó bolygóján élünk, így könnyen érezhetjük azt, hogy semmi keresnivalónk a YouTube-on, a Twitchen és társaikon. Van ebben valami, de nem biztos, hogy jól látjuk.

Nincs könnyű helyzetben az ember, ha valami újba szeretné vágni a fejszéjét, hiszen a fejében megfogalmazott ötletet nagy valószínűséggel már valaki megálmodta és megcsinálta. Mégis minek indítsunk zenei gyűjteményt, minek fotózzunk, videózzunk, ha kedvenc témáinkat jó eséllyel már ezrek megvalósították? Nos, ez egy nagyon jó, nagyon érvényes kérdés, ami szinte egyből elveszi az ember kedvét mindentől. A részvételi tartalomelőállítás csapdája, hogy számokban mérjük a magunk sikerét. Hidd el, az elején tök mindegy, hogy a macskádon kívül még hányan tekintik meg a kontentjeidet, a lényeg, hogy ha élvezed az alkotás folyamatát, akkor csináld. Bátran. Tök mindegy ugyanis, hogy a többiek mit mondanak, vagy hogy milyen érdemi teljesítményekhez méregetnek.

Nem tiszta a beszédképed? Nem tudsz hangsúlyozni? Eleinte mindenki akadozik, dadog egy kicsit, de mint minden területen, úgy a közösségi médiában is a gyakorlás teszi a mestert. Szóval, hogy miért is vágj bele az n plusz eggyedik podcast vagy videó elkészítésébe? Íme:

1., Neked is jogod van élni az online alkotás és tevékenység szabadságával.

2., Nem az a lényeg, hogy hányan néznek, olvasnak vagy hallgatnak, hanem sokkal inkább az, hogy élvezd, amit csinálsz. Ez egy jó hobbi lényege, nem?

3., Ha sokat görcsölsz, hamar kiégsz, márpedig olyan rossz, ha az embert a saját szenvedélye perzseli fel.

4., Nem kell a legeredetibbnek lenned. A lényeg az, hogy nap végén jóérzéssel kapcsold ki a kamerát.

5., Színesebb lesz az életed. Ezért már megéri!

+1.,

Olyan skillekkel és tapasztalásokkal leszel gazdagabb, amiket az élet bármely más területén a javadra fordíthatsz. A lényeg, hogy minden alkotási folyamat a javadat szolgálja.

Tehát, mire vársz még?

Illusztráció: pxhere

Kapcsolódó cikkek