Legendák és mítoszok San Andreas államból

Legendák és mítoszok San Andreas államból

A leköszönő évtized egyik utolsó nagy dobása volt, amikor díjmentesen letölthetővé tették a GTA: San Andreas-t.

Hihetetlen, de lassan mintegy 16 évvel ezelőtt jelent meg minden idők egyik legnépszerűbb játéka, amivel mind a mai napig játékosok talán tízezrei keltik a hangulatot Carl Johnson bőrébe bújva. Az pedig végképp lenyűgöző, hogy a YouTube tele van olyan videókkal, amelyek megoldatlan rejtélyekkel, pontosabban a játék eseményeiből kivonatolt és misztikummá fújt teóriákkal foglalkoznak. Ezekből válogattunk össze néhányat.

Ki gyilkolta meg CJ és Sweet anyját? A játék története onnan indul, hogy Carl rossz hírt kap testvérétől nem sokkal azután, hogy anyjukat megölték. Carl visszatér egykori otthonába, hogy a széthullott Groove Street közösségét egyesítve kiderítse, hogy ki áll a bűncselekmény hátterében. Nos, a sztori szerint a Ballas nevű banda tagjai nyitottak tüzet a család otthonára, de sokkal inkább Big Smoke tehető felelőssé az egész káoszért - ami igaz is, mivel ő a játék egyik antihőse. Az egyik legújabb teória szerint azonban a mindvégig baráti szövetséges Ceasar mozgatta a szálakat. Valóban érdekes, mert tényleg gyakran állt elő olyan információkkal, amit csak egy valódi bennfentes tudhat egy egész államot behálózó bűnszövetségről.

Gyilkosok és szellemek. A játék felépítése, pontosabban a bejárható világ végtelensége és olykor dermesztő némasága megannyi kutató fantáziáját mozgatta meg az elmúlt években. Az egyik legnépszerűbb teória szerint a kis halásztónál található tolószék, illetve az annak közelében álló viskó Bőrpofa jelenlétére utal.

A kietlen sivatagban ásott gödör mélyén fekvő bezsákolt holttesteket az egyik rádió műsorvezetőjéhez kötik, aki műsorában azt mondta (kis magyarosítással): "Hat férjem volt, most mind hat láb mélyen vannak..." Más játékosok az erdős területeken random felbukkanó autókat kötötték össze bizonyos fel nem deríthető bűncselekményekkel, de az úgynevezett szellemautók csak egy betöltési hiba miatt gurulnak le utasok nélkül a hegyoldalakon. Ki tudja.

Szekták és földönkívüliek. Népszerű feltételezés, hogy San Andreas csordultig van összeesküvéssel, aminek hátterében egy különös szekta áll, amiről szintén hallani az egyik rádióban. Többen úgy vélik, hogy a háttérhatalom tagjai egy bizonyos farmon bújnak meg, amiről a kékesen világító ablakok árulkodnak. Valóban akadnak a sötétben furcsán világító textúrák, így az egyik temetőben például egy elmozdított koporsóból szivárog zöldes fény, az égbolton pedig furcsa pontok okoznak feltűnést, de az nem valószínű, hogy valaha is ennek a misztikus szektának a nyomaira bukkannánk a játékban.

Ha további rejtélyekre vagy kíváncsi, akkor látogass el az alábbi YouTube csatornára.

 

Forrás: You Tube

Kapcsolódó cikkek
Nagyon megy az e-sportra való fogadás a világban

Nagyon megy az e-sportra való fogadás a világban

A szerencsejátékok megfontolt szerelmesei a hagyományos sportágak mellett bizonyos e-sport eseményeken is kaszálhatnak.
Elolvasom
C64 retro: International Karate

C64 retro: International Karate

Volt-e élet a Földön a Street Fighter, a Fatal Fury vagy a Mortal Kombat előtt? Nagyon is, sőt, a verekedős arcade játékok egy nagyon is meggyőző miocén kori prototípussal rendelkeztek.
Elolvasom
20 éve jelent meg a Deus Ex

20 éve jelent meg a Deus Ex

Az Ion Storm 2000 júniusának közepén dobta piacra a Deus Ex című akciójátékot, mely szinte azonnal kultikus klasszikussá avanzsált. Ami nem csoda, hisz több szempontból is forradalminak számított a maga idejében.
Elolvasom
C64 retro: Infiltrator

C64 retro: Infiltrator

9 év felett aligha volt bárki is, aki a Commodore 64-játékokat komplexitásuk miatt szerette volna.
Elolvasom